SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/011 | 2200 Monor, Ipar u. 2.

Intézmény logo

CSZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Felnőttek szakmai oktatása

Minden 16. életévét betöltött személy (felső korhatár nélkül) részt vehet a felnőtteknek meghirdetett képzésekben. Az első két szakma (az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül) megszerzése mindenki számára ingyenes. Az iskolákban lehetőség van rugalmas keretek között, akár munka mellett rövid idő alatt szakmát tanulni. A felnőttek emellett több mint 400, szakmai képzés keretében megszerezhető, szakképesítés közül választhatnak.

Technikumi szakmai oktatásba az érettségivel rendelkezők, szakképző iskolai szakmai oktatásba pedig azok kapcsolódhatnak be, akik a középiskola tizedik évfolyamát teljesítették. A szakmai képzésben való részvétel feltételeit és a képzés időtartamát a Programkövetelmények (PK) határozzák meg. A tanórákat heti 2-3 alkalommal az esti órákban vagy hétvégi napokra szervezik, az elméleti órák nagy részét az online térben tartják az intézmények.

A gyakorlati ismereteket tanműhelyben vagy valós gazdasági környezetben, duális képzési partnereknél sajátíthatják el a képzésben részt vevők. A szakmát tanulók szakmai oktatása ágazati alapoktatásból és szakirányú oktatásból áll, és szakmai vizsgával zárul. A  vizsgát sikeresen teljesítő vizsgázók technikusi oklevelet vagy szakmai bizonyítványt szereznek, amely államilag elismert szakképzettséget tanúsít.

A szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzést képesítő vizsga zárja, és a sikeresen vizsgázók államilag elismert szakképesítést tanúsító képesítő bizonyítványt kapnak.

Felnőttként az iskolában szakmákat és szakképesítést is szerezhetek?

Igen. Az első két szakma megszerzését felnőttképzési jogviszonyban is ingyenesen biztosítja az állami szakképző intézmény és az együttműködési megállapodással rendelkező nem állami szakképző intézmény annak, aki a szakképzésben ingyenes részvételre jogosult. Ingyenes képzéseinken az első képesítő vizsga letételéig térítésmentesen tanulhatnak azok, akik még nem rendelkeznek az új szakképzési rendszerben szerzett szakképesítéssel

Munka mellett is tudok szakmát vagy államilag elismert szakképesítést szerezni?

Az iskolák a felnőttek számára mind a szakmai oktatást, mind a szakmai képzést rugalmasan, akár munka mellett, rövid idő alatt szervezik meg, gyakran az esti órákban, akár hétvégén is. Az egyes intézmények képzési programja sokszor ezért is tér el egymástól, igazodva a Képzési és Kimeneteli Követelményekben, szakképesítés esetén a Programkövetelményekben meghatározott tartalmakhoz és a helyi igényekhez.


Szakmák

Ács

Építőipar


Tovább

Épület- és szerkezetlakatos

Gépészet


Tovább

Festő, mázoló, tapétázó

Építőipar


Tovább

Kereskedelmi értékesítő

Kereskedelem


Tovább

Logisztikai technikus

Közlekedés és szállítmányozás


Tovább

Mechatronikai technikus

Specializált gép- és járműgyártás


Tovább

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Gazdálkodás és menedzsment


Tovább

Pincér - vendégtéri szakember

Turizmus-vendéglátás


Tovább

Vállalkozási ügyviteli ügyintéző

Gazdálkodás és menedzsment


Tovább

Vendégtéri szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás


Tovább

Villanyszerelő

Elektronika és elektrotechnika


Tovább

Az adott szakmát minimum 8 fő jelentkezése esetén indítjuk. Jelentkezési határidő a képzésekre: 2023. augusztus 31. Azon tanulóink számára, akik a 9. és 10. évfolyamot nem végezték el, biztosítjuk a szakképző iskolai szakmákra jelentkezés esetén a különbözeti vizsgák letételének lehetőségét a képzés első évében.

Jelentkezni lehet:

  • E-mailben
    Az alább található, képzésnek megfelelő, kitöltött, aláírt jelentkezési lap és a bizonyítványmásolatok, igazolványmásolatok (szig., lakcím, TAJ) elküldésével a szterenyi[kukac]szterenyi.hu címre.
  • Személyesen
    Intézményünkben (2200 Monor, Ipar u. 2.) augusztus 21-től 8:00-15:00 között, a megfelelő bizonyítványok és igazolványok (szig., lakcím, TAJ) bemutatása mellett.
  • Kérjük, a honlapon található előjelentkezés gombot és űrlapot ne használják, az a funkció nincs élesítve és az iskolai rendszerekkel összekötve.

Érdeklődni – munkaidőben – a központi 06-29-413-822-es telefonszámon és a 06-70-504-2783-as számon (Kalina Ferenc – gyakorlati oktatásvezető), valamint a szterenyi[kukac]szterenyi.hu e-mail címen lehet. Az e-maileket naponta feldolgozzuk.

Jelentkezési lap: letöltés


Partnereink

SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum


CSZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola

2200 Monor, Ipar u. 2.

Telefon: +36 30 960-9790

E-mail: szterenyi@szterenyi.hu

OM azonosító: 203068/011


2024CSZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola