SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/011 | 2200 Monor, Ipar u. 2.

Intézmény logo

CSZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Büfé pályázat

Büfé pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ISKOLAI BÜFÉ ÜZEMELTETÉSÉRE

 

1. A pályázat kiíró neve, címe és elérhetőségei:

Ceglédi Szakképzési Centrum (2700 Cegléd, Malom tér 3.)

jelen pályázat vonatkozásában érintett intézménye:

Ceglédi SzC Szterényi József Technikum és Szakképző iskola

Cím: 2200 Monor, Ipar utca 2.

OM azonosító: 203068/011

 

A pályázati eljárással kapcsolatban további felvilágosítás kérhető az alábbi email címen:

Dr.Ferenczi Norbert, ceglediszc@ceglediszc.hu

2. A pályázat tárgya: Büfé üzemeltetése

Az egészséges táplálkozási szokások gyermekkorban történő kialakítása és megerősítése

  • A büfé működtetésének célja, hogy az iskola tanulói és dolgozói megfelelő színvonalú és árszintű büfészolgáltatást vehessenek igénybe az épületen belül.
  • A nyertes pályázónak kell az intézményekben található büfé helyiséget az élelmiszerforgalmazásra és tárolásra vonatkozó jogszabályi és szakhatósági előírások alapján kialakítania, illetve üzemeltetnie. Abban az esetben, ha a nyertes pályázó által kialakított büfé működéséhez a szakhatóságok utólag mégsem járulnak hozzá, illetve a működési engedélyt nem tudja a vállalkozó megszerezni, a büfé kialakításával felmerült költségeit egyedül viseli. E tárgyban polgári jogi igénnyel nem léphet fel a pályázat kiírójával szemben. A nyertes pályázó köteles figyelembe venni a tagintézmény vezető észrevételeit a büfé termékválasztásának kialakításánál, továbbá a 37/2014 (IV. 30.) EMMI rendeletben foglaltakat.
  • A pályázóknak pályázatuk részeként üzemeltetési tervet kell benyújtaniuk, amely az alábbiakat tartalmazza:
    • árképzési rendszer bemutatása,
    • értékesíteni kívánt áru és termék választéka (lista)– a pályázat kiírója az egészséges termékek és friss gyümölcsök napi kínálatát pozitívan értékeli
    • nyitvatartás

 

  • A pályázatkiíró előnyben részesíti az egészséges ételeket és italokat forgalmazó pályázókat az alábbi példák szerint:
    • rostos gyümölcs-zöldséglevek, ásványvíz
    • tejtermékek
    • különböző töltelékkel készült teljes kiőrlésű pékáruk
    • gyümölcsök, kompót/befőtt, friss gyümölcs, tejdesszertek
    • sovány hússal, illetve húskészítménnyel készült szendvics, sok zöldséggel
    • puffasztott gabonaszelet, natúr olajos magvak

 

  • A  § (4) bekezdése értelmében a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény hatálya alá tartozó, továbbá alkohol- és dohánytermék nem árusítható.
  • szeptember 1-jét követően a köznevelési és szakképző intézményekben (iskolabüfékben, áruautomatákban, stb.) nem árusíthatók többek között az alábbi főbb termékcsoportok:
    • hozzáadott cukrot vagy édesítőszert tartalmazó üdítő,
      • kivéve a legalább 50% gyümölcs, illetve zöldséghányadot tartalmazó nektárok, gyümölcslevek és zöldséglevek, valamint a legalább 50%-ban tejalapanyag felhasználásával készült termékek
    • hozzáadott cukrot vagy édesítőszert tartalmazó szörpök,
      • kivéve a Magyar Élelmiszerkönyv szerinti kivonatalapú szörpök, valamint a legalább 50% gyümölcs, illetve zöldséghányadot tartalmazó szörpök
    • energiaitalok
    • hozzáadott cukrot vagy édesítőszert tartalmazó előre csomagolt készítmények (pl. kekszek, ostyák, cukorkák, tészták, stb.)
    • alacsony rost tartalmú (8 gramm rost /100 gramm alatti) olajos magvakat tartalmazó csemegék (pl. müzlik)
    • alacsony csokoládé- és kakaó tartalmú csomagolt élelmiszerek a Korm. rendelet szerinti cukortartalom függvényében
    • magas só (1 gramm só/100 gramm feletti) vagy magas telített zsírsav (2 gramm telített zsírsav/100 gramm feletti) tartalmú ropogtatni valók (pl. snackek, chipsek stb.) a Korm. rendelet szerinti kivételekkel
    • A fenti lista kizárólag általános iránymutatásra szolgál, a részletes szabályokat a fenti rendeletek tartalmazzák, melyhez segítséget nyújt a NAV 53. Információs füzete.
    • A büfé kínálatának kialakítása az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozás - tudományi Intézet (OÉTI) ajánlásában foglaltak figyelembe vételével történik.
    • A pályázatkiíró fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot/pályázatokat eredménytelenné nyilváníthatja, amennyiben a beérkezett pályázat/pályázatok szakmai tartalma nem felel meg a pályáztató által kialakított feltételrendszernek.
    • A pályázatkiíró december 31. napjáig tartó bérleti szerződést köt a pályázat eredményessége esetén a büfé üzemeltetésére.
    • A bérleti szerződés felbontásra kerül, amennyiben a büfét üzemeltető a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény hatálya alá tartozó terméket árul.
    • A nyertes pályázónak havi nettó 70.000,-Ft fix összegű bérleti díjat kell fizetni a büfé helyiségének használatáért. (a rezsiköltséget a bérleti díj tartalmazza.
      • Június 15. és augusztus 31. közötti időszakra vonatkozóan fizetési kötelezettség nem terheli, a nyertes pályázó próbaüzemet, vagy nyári gyakorlati tevékenységet folytathat.
      • Május 1. és június 15. között a bérleti díjat úgy kell megállapítani, hogy az arra jutó 45 napból az iskolai szünetek napjainak számát le kell vonni a tanév rendjéről szóló jogszabály szerint. Május 1. és június 15. közötti időszakra vonatkozóan egy számla kerül kiállításra
      • A bérleti díjat a szerződés megkötését követően – de első alkalommal 2026. január 1-jét követően – a KSH fogyasztói árindex mértékével egyoldalúan emelheti a pályázat kiírója.

 

  1. A kapcsolódó szerződés időtartam: 2025. január 1. napjától 2027. december 31. napjáig szól.

 

4. A meghirdetett helyiség

 

Monor, Ipar utca 2. sz. alatt található.

Alapterülete: 29 m2

A helyiség büfé üzemeltetés céljára alkalmas, mely előzetes írásbeli bejelentkezés alapján megtekinthető 2024. december 10-én kedden 8:00-13:00 óra között. Kérjük, hogy az írásbeli bejelentkezést a pályázat kiírójának e-mail címére legkésőbb a megtekintési szándékot megelőző 48 óráig eljuttatni szíveskedjen.

Az üzemeltetéshez szükséges gépek, berendezési és felszerelési tárgyak beszerzése, a helyiség büfé üzemeltetés céljára való alkalmassá tétele és folyamatos karbantartása, továbbá takarítása a nyertes pályázó feladata.

5. A pályázatok benyújtásának helye és határideje:

 

Az ajánlattétel benyújtási határideje: 2024. december. 15. napja 12.00 óra

 

Az ajánlattétel benyújtásának módja:

Email-en a(z) ceglediszc@ceglediszc.hu címre.

Kérjük az email tárgyába beírni: "Büfé üzemeltetése"

 

6. A pályázatok elbírálásának tervezett időpontja:         2024. december 16.

 

Pályáztató teljeskörű hiánypótlást biztosít, az „elbírálás szempontjaira” benyújtott ajánlat viszont nem módosítható. Kiegészítő tájékoztatás kérhető a pályázat benyújtási határideje lejárta előtti 4. munkanapig.

 

A pályázat eredményéről a pályázók írásban, e-mail útján kapnak tájékoztatást.

 

7. A pályázatok elbírálásának szempontja:

·         kínálat minősége (az iskolaegészségügyi szolgálattal előzetes egyeztetési lehetőség vedono@monor.hu email cím felhasználásával lehetséges)

·         nyitvatartási idő,

·          vállalt felszerelés, berendezés minősége, mennyisége.

 

8. Egyéb követelmények:

 

A nyertes pályázó kötelessége a kereskedelmi, vendéglátási tevékenység folytatásához szükséges bejelentési kötelezettség teljesítése, továbbá az üzemeltetéshez szükséges engedélyek beszerzése, alkalmazottai a jogszabályoknak megfelelően egészségügyi alkalmassággal kell rendelkezniük és büntetlen előéletűnek kell lenniük.

9. A pályázat érvénytelen, ha:

 

  1. a pályázat benyújtására rendelkezésre álló határidő lejárta után nyújtották be,
  2. egyéb módon nem felel meg a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek,

 

  1. a pályázó nem a megfelelő csatornákon keresztül nyújtja be a pályázatát,

 

  1. legalább egy érvényes pályázat sem érkezett.

 

  1. A kiíró egyéb okból annak nyilvánítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.          A pályázatokban szereplő adatok és csatolandó dokumentumok

 

  • pályázati adatlap
  • tevékenység végzésére feljogosító vállalkozói igazolvány/engedély, illetve jogi személy esetén hatályos cégkivonata – ennek hiányában alapító okirata - egyszerű másolata
  • Összevont nyomtatvány az adóhatósági igazolásokkal kapcsolatos ügyek intézéséhez (IGAZOL) benyújtásával kiadott NAV igazolás vagy a köztartozás mentes adózói adatbázisban való szereplés kinyomtatva
  • üzemeltetési terv
  • pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy vállalja a jelen pályázati kiírásban foglalt feltételeket
  • adatvédelmi nyilatkozat
  • a képviseletre való jogosultságnak megfelelően aláírt nyilatkozat, mely szerint:
  • nincs ellene csőd-, felszámolási eljárás folyamatban, végelszámolás alatt nem áll,
  • nincs önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott adótartozása,
  • tevékenységét nem függesztette fel vagy tevékenységét nem függesztették fel
  • átláthatósági nyilatkozat

11.          Egyéb:

 

A pályázó tudomásul veszi, hogy az iskolabüfék árukínálatának hatósági ellenőrzését a népegészségügyi hatóság végzi.

Az értékesíteni kívánt áru és termék választék listát a pályázat kiírója a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 130.§ (2) bekezdésben foglaltakra tekintettel szakvélemény beszerzése céljából megküldi a nevelési-oktatási intézményben működő iskola-egészségügyi szolgálat részére.

A szakvéleményben foglaltakat a bíráló bizottság köteles figyelembe venni. (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 130.§ (3). )

 

 

Cegléd, 2024.  december 4.......................

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Pályázati adatlap

Átláthatósági nyilatkozat

 


Partnereink

SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum


CSZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola

2200 Monor, Ipar u. 2.

Telefon: +36 30 960-9790

E-mail: szterenyi@szterenyi.hu

OM azonosító: 203068/011


2024CSZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola